Aiztur autovadītāju par 5000 Krievijas rubļu kukuļa došanu policistiem

Šodien Pļaviņu novadā, uz autoceļa Rīga-Daugavpils,policija aizturēja kādu autovadītāju alkohola reibumā, kurš policistiem centās dot "kukuli" 5000 Krievijas rubļu (90 lati) apmērā.

Valsts policijas Zemgales reģiona priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka uz autoceļa Rīga-Daugavpils patruļpolicijas darbinieki apturēja automašīnu "Renault" ar puspiekabi, kuru vadīja 1968.gadā dzimis vīrietis.

Pārbaudes laikā autovadītājam tika konstatēts  divu promiļu alkohola reibums, šoferim nebija  arī autovadītāja apliecības. Vīrietis  no policijas darbiniekiem mēģināja "atpirkties" dodot 5000 Krievijas rubļus (90 latus) un tika aizturēts.

Pret autovadītāju sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 262.panta 2.daļas - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat pret viņu sākts kriminālprocess arī pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas.

Latvijā

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad pirmajos piecos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits pieaudzis par 4,4% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, veidojot 1,415 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.