Bailēs no pārmeklēšanas, narkomāns cenšas aizliegtās vielas atdot draudzenei

© nra.lv arhīvs

Vakar Rīgā policisti aizturējuši kādu narkomānu, kurš kopā ar savu draudzeni pēc sabiedriskā transporta biļešu kontrolieru pieprasījuma bija izkāpis apstākļu noskaidrošanai, taču pēkšņi sabijies no iespējamās fiziskās pārmeklēšanas un policistu acu priekšā no zeķes sācis vilkt laukā narkotikas, kuras mēģinājis turpat uz vietas atdot draudzenei.

Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis skaidro, ka  vakar Augusta Deglava ielā policijas un "Rīgas satiksmes" darbinieki reida laikā pārbaudījuši, vai ar sabiedrisko transportu pārvietojas bezbiļetnieki, un vienā no transportlīdzekļiem bez biļetes braucam "pieķerta" kāda jauna jauna sieviete.

Viņai kontrolieri lūguši transportlīdzekli atstāt un kopā ar viņu izkāpis arī viņas paziņa - kāds 1983.gadā dzimis vīrietis.

Kamēr jauniete sarunājusies ar kontrolieriem, puisim radušās aizdomas, ka arī viņš varētu tikt pārbaudīts, tādēļ viņš pieliecies un kārtības sargu klātbūtnē no savas zeķes izvilcis kādu paciņu, kuru turpat mēģinājis nodot draudzenei.

Pēc tam, kad jauniete atteikusies paciņu pieņemt, puisis pēkšņi meties bēgt, taču pašvaldības policisti ātri vien notvēruši skrienošo puisi un vēlāk nodevuši Valsts policijas rīcībā, kura atklājusi, ka aizdomīgajā paciņā ir septiņi iepakojumi ar baltu pulveri, kas izrādījies amfetamīns.

Par narkotiku glabāšanu sākts kriminālprocess.

Latvijā

Tiesa nolēma prasību apmierināt daļēji un piedzīt no Brunovska par labu Balderim-Sildedzim aizdevumu 4 041 323 eiro un likumiskos nokavējuma procentus 176 979 eiro apmērā, kā arī tiesas izdevumus 37 478 eiro. Kopumā Brunovskim būtu jāsamaksā 4 255 782 eiro, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais