Aiztur lielveikalu apzadzēju grupu

Rīgas policisti aizturējuši organizētu noziedznieku grupu, kuras dalībnieki aptuveni sešu mēnešu laikā varētu būt apzaguši vairākus lielveikalus, kopumā tirgotājiem nodarot ap 10 000 latu zaudējumus. Starp nozagtajām precēm bijušas arī ziedojumu kastītes.

 

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, kādā pagājušās nedēļas naktī Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki saņēma informāciju par to, ka vienā no Nīcgales ielas lielveikaliem ir uzlauztas durvis un notiek zādzība. Notikuma vietā likumsargi aizturēja trīs vīriešus, kuri vēl nebija paspējuši pamest veikala telpas, bet jau bija sakrāmējuši dažādas mantas promnešanai - dārgus alkoholisko dzērienus, cigarešu blokus un ziedojumu kastītes.

Vēlāk izmeklētāji noskaidroja, ka divi no aizturētajiem - 1982. un 1976.gados dzimušie vīrieši - jau iepriekš ir tiesāti par zādzībām, taču trešais, kurš dzimis 1984.gadā, nav agrāk tiesāts. Izmeklēšanas gaitā kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja, ka aizturētie varētu būt vainojami vēl vismaz sešās līdzīgā veidā pastrādātās zādzībās, kurās no janvāra līdz jūlijam pa nakti, uzlaužot durvis, apzagti lielveikali dažādās Rīgas vietās.

Visas zādzības bija labi izplānotas un aizdomās turētie savā starpā bija sadalījuši pienākumus, kas katram jāveic. Pārsvarā no lielveikaliem tika zagti alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un ziedojumu kastītes. Kopējie šo zagļu radītie zaudējumi vēl tiek aprēķināti, bet, iespējams, tie varētu būt aptuveni 10 000 latu, norādīja Sadovskis.

Patlaban turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai aizdomās turētie nav vainojami vēl citos noziegumos. Diviem no viņiem - agrāk tiesātajiem - kā drošības līdzeklis patlaban piemērots apcietinājums, taču jaunākajam noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Latvijā

Dabas aizsardzības pārvaldes vadītais projekts LIFE REEF veic zinātniskās izpētes darbus Baltijas jūras Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Apsekojot Alku sēkli, pētnieki secinājuši, ka šajā vietā jūras dzīles krasi atšķiras no citām vietām Baltijas jūrā, jo ierastās akmeņainās gultnes vietā saskatāmas pilsētvides infrastruktūrai līdzīgas pazīmes.

Svarīgākais