Atrasti ļaunprātīgie dedzinātāji, kuri septembrī uzdarbojās Jaunmīlgrāvī

Aizturēti divi 1990.gadā dzimuši jaunieši, kuri atzinušies par šā gada septembrī Jaunmīlgrāvī izdarītām šķūnīšu dedzināšanām.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko, aizdomās par septembrī izdarītu 13 šķūnīšu aizdedzināšanu 4.novembrī aizturēts kāds 1990.gadā dzimis jaunietis, bet dienu vēlāk - viņa līdzdalībnieks, kurš arī dzimis 1990.gadā.

Abi dedzināšanā atzinušies un norādījuši, ka šādai rīcībai viņiem neesot bijusi konkrēta motivācija. Noziegums pastrādāts vien alkohola un narkotisko vielu iespaidā, sacījuši jaunieši. Patlaban aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas "par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas". Par šādām darbībām likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Kā ziņots, naktī uz 22.septembri Rīgā, Jaunmīlgrāvī, divās vietās nodega vairāki šķūnīši un garāžas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) jau sākotnēji pieļāva, ka šie ugunsgrēki varētu būt izcēlušies ļaunprātīgas dedzināšanas rezultātā.

Kā aģentūru LETA toreiz informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, naktī ap plkst.1.45 tika saņemta informācija, ka pie Aplokciema ielas 14 deg šķūnis apmēram 15 kvadrātmetru platībā, bet ap plkst.3.45, VUGD saņēma informāciju, ka apmēram 100 kvadrātmetru platībā aizdegušies šķūņi blakus Krapes ielai 5.

Kā norādīja Dudko, naktī uz 22.septembri Jaunmīlgrāvī kopumā nodega 13 šķūnīši.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais