Alkohola pārvadātājs policistiem piedāvā 1000 latu kukuli

Valsts policijas darbinieki aizvadītajā nedēļā Jēkabpilī aizturējuši autovadītāju, kurš policistiem mēģinājis piedāvāt 1000 latu kukuli, aģentūru LETA informēja policijas Zemgales reģionālajā pārvaldē. Automašīnā atrasti 500 litri ar alkoholu saturošu šķidrumu.

Patruļpolicijas darbinieki 12.jūlijā ap plkst.21 uz ceļa Jēkabpils-Nereta apturēja automašīnu "BMW 330", kuru vadīja 1982.gadā dzimis vīrietis. Automašīnas bagāžas nodalījumā un salonā policisti atrada vairākas plastmasas kannas ar alkohola saturošu šķidrumu.

Policisti konstatēja, ka 1982.gadā dzimušais vīrietis jau atkārtoti vadīja automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, izvairoties no tiesas sprieduma izpildes.

Policijā sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvadāšanu lielā daudzumā, kā arī par kukuļdošanas mēģinājumu. Krimināllikuma 323.panta 1.daļa nosaka, ka par kukuļa došanu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, arests, piespiedu darbs vai naudas sods līdz 120 minimālajām mēnešalgām.