Aizvadītajās brīvdienās meklēti četri noslīkuši cilvēki

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 14.jūlija plkst. 6:30 līdz 16.jūlija 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izbraucis uz 80 notikumiem. Kopumā dzēsti 33 ugunsgrēki, veikti 44 glābšanas darbi.

Brīvdienās VUGD meklēja četrus noslīkušus cilvēkus. Ķekavas pagasta Katlakalnā no dīķa izcelts noslīcis 26 gadus vecs vīrietis, Rīgā no Buļļupes izvilkts apmēram 50 gadus vecs vīrietis, Līvānu novada Turku pagastā Daugavā noslīcis apmēram 60 gadus vecs vīrietis. Divas dienas Gaujā, Pārgaujas novada Raiskuma pagasta teritorijā, tika meklēts noslīcis 28 gadus vecs vīrietis, taču netika atrasts. Valsts policija skaidro notikušā precīzus laikus un apstākļus.

Nedēļas nogalē Latvijā daudzviet bija stipras vēja brāzmas un līdz ar to bija nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, lai atbrīvotu ceļu braucamās daļas no nolūzušajiem kokiem. Sestdien tika veikti pieci šāda veida glābšanas darbi galvenokārt Liepājas pusē, bet svētdien - 15 glābšanas darbi, galvenokārt Vidzemē un Rīgas reģionā.

VUGD 16.jūlijā plkst. 3.00 saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Lūznavas pagastā izcēlies ugunsgrēks. Pirmie notikuma vietā jau pēc 11 minūtēm ieradās Rēzeknes daļas Maltas posteņa ugunsdzēsēji, taču ēkas jau bija liesmās un jumts daļēji iebrucis. Drīz ieradās arī Rēzeknes daļas ugunsdzēsēji, kuriem mērojams tālāks ceļš līdz notikuma vietai. Dega kūts, galdnieku darbnīca un graudu novietne, kas atradās zem viena jumta. Kūtī sadega seši sivēni. Ugunsdzēsējiem darbā palīdzēja tas, ka tuvumā atradās dīķis, no kura varēja ņemt ūdeni dzēšanai. Apdraudēta bija arī dzīvojamā māja, kura pat aizdegās 2 m2 platībā un šķūnis, taču abas šīs ēkas ugunsdzēsējiem izdevās pasargāt no liesmām. Ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija.

Brīvdienās VUGD ugunsdzēsēji izbrauca uz sešiem gadījumiem, kur sākotnēji apkārtējiem cilvēkiem šķita, ka mājā izcēlies ugunsgrēks, taču patiesībā cilvēki bija sākuši gatavot ēdienu uz plīts un par to piemirsuši. Šajos gadījumos cietušo vai bojā gājušo nebija. Tomēr šķietami nenozīmīgā aizmāršība un vieglprātība var novest arī pie nopietnākām sekām. VUGD aicina visus būt uzmanīgākiem un piesardzīgākiem.

Latvijā

Vairāki Saeimas deputāti sodīti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tostarp atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un agresīvu braukšanu, ceturtdien parlamentā ziņoja deputāts Edmunds Zivtiņš (LPV), pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Svarīgākais