Vakar pie Igaunijas robežas pazudušie sēņotāji šodien atradušies

Vakar Vilpulkas pagastā, mežā pie Igaunijas robežas, pazuda divi sēņotāji, kuri šodien atrasti nosaluši un izlijuši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Vakar plkst.19.20 saņemta informācija, ka mežā pie Igaunijas robežas apmaldījusies 1975.gadā dzimusi sieviete, Vilpulkas pagasta iedzīvotāja, un 14 gadus vecs zēns.

Policija nekavējoties sāka pazudušo meklēšanas pasākumus, kas diemžēl rezultātus nedeva un tika pārtraukti trijos naktī. Šodien meklēšanas pasākumi turpinājās, tajos tika iesaistīti arī Valsts Robežsardzes un Zemessardzes 22.kājnieku bataljona darbinieki. Uz mežu, lai meklētu pazudušos, devās vairāki desmiti cilvēku. Par meklēšanas pasākumiem tika informēti arī kolēģi Igaunijā.

Šodien sēņotāji atrasti nosaluši un izlijuši. Paši pauž pārliecību, ka apmaldījušies, jo sācis līt un strauji satumsis.

Kā informē Jukāma, šogad šis ir pirmais gadījums Vidzemē, kad, lai atrastu nomaldījušos sēņotājus, tiek organizēti tik plaši personu meklēšanas pasākumi. Diemžēl policijā reģistrētā informācija liecina, ka katru gadu, sākoties ogu un sēņu laikam, mežos apmaldās cilvēki, kuru meklēšanā tiek iesaistīti lieli cilvēku un materiālie resursi.

Policija atgādina, ka, pirms doties mežā, ir jāveic vairāki drošības pasākumi - nekad neejiet mežā vieni paši, noteikti informējiet tuviniekus par to, uz kuru mežu konkrēti plānojat doties un cikos atgriezīsieties, noteikti ņemiet līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu. Tāpat laikus vēlams padomāt par dažādu pazīšanās zīmju izlikšanu mežā, kas palīdzēs orientēties un nepieciešamības gadījumā palīdzēs atrast ceļu ārā no meža. Aicinājums bērniem pārrunāt šos drošības pasākumus ar saviem vecākiem.

Policija aicina, dodoties mežā, ņemt līdzi svilpi. Gadījumā, ja būs nepieciešama palīdzība, tās skaņas ir tālu dzirdamas.

Svarīgākais