Uzdodoties par dziedniecēm, pie Kandavas apzog sirmgalvi

Kandavas novada Vānes pagastā divas sievietes, uzdodoties par dziedniecēm un iekļūstot dzīvoklī, nozagušas naudu kādai pensionārei.

Nauda - 30 lati un 30 Lielbritānijas mārciņas - nozagta kādai 83 gadus vecai kundzei. Krāpnieces uzrunājušas veco sievieti un jautājušas, vai viņa pazīst kādu dziednieci, tad lūgušas parādīt, kur dzīvokļa saimniece guļ, lai pārliecinātos, vai guļvietas izvietojums nerada veselības problēmas.

Sievietes pabijušas dzīvoklī ilgāku laiku, un pēc tam cietusī kundze konstatējusi, ka pazudusi nauda. Sievietes bijušas apmēram 30 gadus vecas, viena no viņām bijusi kalsnas miesas būves un, iespējams, gaišas krāsas matiem.

Kā jau vēstīts, pēdējā laikā Zemgalē fiksēti vairāki krāpšanas gadījumi. Novembrī jau saņemti divi iesniegumi no iedzīvotājiem, kuri cietuši no krāpnieciskām darbībām Jelgavas apkārtnē, kā arī par vienu gadījumu Jēkabpils novadā.

Policija brīdina iedzīvotājus neielaisties ne sarunās, ne darījumos ar svešām personām, vēl jo vairāk, ja šīs personas neuzrāda nekādus personību apliecinošus dokumentus.

Policija aicina iedzīvotājus informēt arī savus kaimiņus par šāda veida gadījumiem, lai nenāktos saskarties ar krāpnieciskām darbībām. Parasti no krāpnieciskām darbībām cieš gados vecāki cilvēki.