Aizdomās par 31 zādzības izdarīšanu policija aiztur divus vīriešus

Aizdomās par 31 noziedzīga nodarījuma izdarīšanu policijas darbinieki aizturējuši divus 1971. un 1992.gadā dzimušus vīriešus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Abi vīrieši tiek turēti aizdomās par to, ka vairākus mēnešus nodarbojušies ar zādzībām no automašīnām Daugavpils un Krāslavas novadu teritorijā. Aizturēšanas brīdī pie viena no vīriešiem atrastas un atsavinātas arī dažādas psihotropās vielas.

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja lietvedībā izmeklēšanas stadijā atrodas 31 kriminālprocess, un šo kriminālprocesu izmeklēšanas gaitā iegūtie pierādījumi dod pamatu uzskatīt, ka visus šos noziegumus ir izdarījušas aizturētās personas.

Kriminālprocesi uzsākti pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem - par zādzībām ar iekļūšanu, par svešas mantas tīšu bojāšanu un par psihotropo vielu neatļautu glabāšanu personu grupā.

Izmeklēšana turpinās, un policija pārbauda minēto personu saistību ar citiem līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. 1971.gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Latvijā

Dabas aizsardzības pārvaldes vadītais projekts LIFE REEF veic zinātniskās izpētes darbus Baltijas jūras Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Apsekojot Alku sēkli, pētnieki secinājuši, ka šajā vietā jūras dzīles krasi atšķiras no citām vietām Baltijas jūrā, jo ierastās akmeņainās gultnes vietā saskatāmas pilsētvides infrastruktūrai līdzīgas pazīmes.

Svarīgākais