Divi tiesāti vīrieši pēc kopīgas iedzeršanas Rīgas autoostā aplaupa sievieti

Vakar Rīgas autoostā aizturēti divi iepriekš vairākkārt tiesāti vīrieši, kuri bija iepazinušies ar kādu sievieti, kopā iedzēruši, bet pēc tam sieviete tika aplaupīta.

 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē aģentūra LETA uzzināja, ka vakar Rīgas autoostā ap plkst.19 kādai 1961.gadā dzimušai sievietei divi vīrieši nolaupīja somu ar maku un kredītkarti. Notikušo pamanīja autoostas apsardzes darbinieki un aizturēja vienu no aizdomās turamajiem vīriešiem. Vēlāk autoostas teritorijā apsardze, pārbaudot videokameru ierakstus, aizturēja arī otru iespējamo laupītāju.

Abus aizturētos - 1956. un 1960.gadā dzimušos vīriešus - policijas darbinieki nogādāja iecirknī. Vīrieši jau agrāk vairākkārt tiesāti par dažādām zādzībām. Aizturētie savu vainu laupīšanā noliedza. Vēlāk tika noskaidrots, ka cietusī sieviete neilgi pirms laupīšanas iepazinusies ar abiem vīriešiem un kopīgi lietojusi alkoholu.

Par notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā un turpinās izmeklēšana. Policija aicinām iedzīvotājus uzmanīties un neuzticēties nepazīstamiem cilvēkiem.

Latvijā

Dabas aizsardzības pārvaldes vadītais projekts LIFE REEF veic zinātniskās izpētes darbus Baltijas jūras Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Apsekojot Alku sēkli, pētnieki secinājuši, ka šajā vietā jūras dzīles krasi atšķiras no citām vietām Baltijas jūrā, jo ierastās akmeņainās gultnes vietā saskatāmas pilsētvides infrastruktūrai līdzīgas pazīmes.