Vēja laikā jūrā apgāžas katamarāns, pašvaldības policijas glābēji izglābj divus atpūtniekus

Sestdienas pēcpusdienā pašvaldības policijas glābēji - kārtībnieki, no glābšanas stacijas "Vecāķi" novērojot akvatoriju, pamanīja, ka spēcīgā vējā aptuveni 4 km sānis no glābšanas stacijas un nepilnu 2 km attālumā no krasta jūrā apgāžas peldlīdzeklis.

Nekavējoties glābēji ar motorlaivu devās palīgā nelaimē nonākušajiem, par notikušo ziņojot citiem glābšanas dienestiem.

Tuvojoties peldlīdzeklim, glābēji pārliecinājās, ka tas ir apgāzies katamarāns ar buru, pie kura korpusa, atrodoties ūdenī, turas vīrietis un sieviete.

Stiprā vēja dēļ piekļuve avarējušam peldlīdzeklim bija apgrūtināta, tādēļ glābēji līdz cietušo uzņemšanai glābšanas laivā, nodeva viņu rīcībā glābšanas vestes.

Veiksmīgi nogādāti krastā, izglābtie no mediķu palīdzības atteicās, vien sūdzējās par aukstumu un izbīli pēc notikušā.

Pēc siltas tējas atguvušies no pārdzīvojuma, vīrietis un sieviete pateicās par glābēju profesionālo rīcību un devās uz piestātni Lielupē, kur Krasta apsardzes darbinieki bija nogādājuši avarējušo peldlīdzekli.

RPP atgādina - atpūšoties vai sportojot uz ūdens, noteikti lietojiet glābšanas līdzekļus - vestes, jo, sevišķi laika apstākļiem pasliktinoties vai peldlīdzekļa tehnisku kļūmju gadījumā, tas ir jūsu un līdzbraucēju drošības garants.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais