Francijas policija atrod 9 no nozagtajiem 11 miljoniem eiro

Pirmdien atgūti 9 no 11,6 miljoniem eiro (8,15 miljoniem latu), kas pagājušajā nedēļā tika nozagti no inkasācijas mašīnas, pirmdien paziņoja Francijas policija, kas joprojām meklē aplaupītā inkasācijas auto vadītāju.

Izmeklētāji sestdien īrētā un garāžā ieslēgtā automašīnā atraduši naudas pakas ar piecu līdz simt eiro banknotēm. Mašīna tika atrasta Lionas centrā netālu no vietas, kur nozagtā nauda pazuda otrdien.

39 gadus vecais inkasācijas transporta firmas autovadītājs Tonijs Musulins ir kļuvis par interneta sensāciju pēc tam, kad viņa vadītā automašīna tika atrasta pamesta Lionā un 49 naudas iepakojumi bija pazuduši.

Izmeklētāji ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka aizdomās turamais ir dienvidslāvu izcelsmes un varētu būt aizbēdzis uz Balkāniem.

Interpols ir izsludinājis trauksmi visās organizācijas 185 dalībvalstīs, kur tiek meklēta informācija par aizdomās turamā izskatu un atrašanās vietu.

Policijas izmeklētājs atklāja, ka Musulins ir izīrējis garāžu un automašīnu un pazudis kopā ar nozagto naudu. Garāža kopš aprīļa tikusi izīrēta ar viltus vārdu. Izmeklētājs arī norādīja, ka vīrietis darbojies bez līdzzinātājiem.

Izmeklēšanas informācija liecina, ka Musulins aprīlī paziņojis par savas sporta automašīnas "Ferrari" nozagšanu. Aizdomās turamais pirms laupīšanas iztukšojis savu bankas kontu un atbrīvojis dzīvokli, radot izmeklētājiem aizdomas par līdzdalību laupīšanā.

Tonijs Musulins, kas strādāja inkasācijas kompānijā "Loomis", kļuvis populārs internetā, un viņam ir veltītas vairākas interneta vietnes "Facebook" lapas, kurās jaunais Francijas "varonis" tiek slavēts. Kādā interneta lapā Tonijs Musulins tiek dēvēts par 2009.gada labāko autovadītāju, bet inkasācijas transporta apzagšana - par gadsimta laupīšanu.

Interneta lietotāji ir izveidojuši arī lapu ar nosaukumu "Toniju Musulinu par prezidentu". Bet interneta vietnes "Tonija Musulina fanu klubs" dalībnieki apgalvo, ka viņš ir varonis, jo laupīšanā nav lietojis ieročus un vardarbību.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais