Pensionārs aizstāvoties nodur kaimiņu ar kartupeļu nazi

Vakar, 1. jūlijā, Rīgā starp diviem kaimiņiem izcēlies konflikts, kurā pensionārs ar nazi nodūris savu gados krietni jaunāku kaimiņu.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Daiga Kondrāte, vakar ap plkst.20 Ropažu ielas iedzīvotāji ziņoja policijai par konfliktu starp diviem vīriešiem namu pagalmā. Notikuma vietā likumsargi noskaidroja, ka 1988.gadā dzimis vīrietis ar ķieģeli izsitis 1942.gadā dzimuša vīrieša dzīvokļa loga stiklu un trāpījis viņam pa galvu. Pensionārs tobrīd mizojis kartupeļus, un pēc saņemtā trieciena devies ārā noskaidrot jaunā vīrieša rīcības iemeslus.

Pēc pensionāra stāstītā mājas pagalmā jaunais vīrietis vēlreiz iesita viņam pa galvu ar ķieģeli, jo pensionārs esot atteicies aizdot naudu. Tas vecāko esot sadusmojis un viņš iedūris uzbrucējam vēderā ar līdzi paņemto virtuves nazi.

Notikuma vietā ieradās neatliekamā medicīniskā palīdzība un nogādāja pensionāru ar smagām galvas traumām slimnīcā, taču jaunākais vīrietis no gūtajām traumām mira.

Par notikušo Rīgas policisti sākuši kriminālprocesu, lai noskaidrotu precīzus notikuma apstākļus. Sirmgalvis savu vainu notikušajā atzīst, taču paskaidro, ka sadūris kaimiņu aizstāvoties. Policijas darbinieki turpina izmeklēšanu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais