Naktī, iespējams, sašauta Rīgas Jauno ebreju kapu kapličas vitrāža

Naktī uz trešdienu nenoskaidrotas personas sabojājušas Rīgas Jauno ebreju kapu kapličas ēkas vitrāžu. Iespējams, vitrāža sašauta.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome, kapličas vitrāža incidenta rezultātā ir nopietni bojāta. Kapu darbinieki domā, ka vitrāža ir sašauta, šādu iespēju pieļaujot arī Valsts policija.

"Ebreju kapos notikušais incidents izraisa mūsos nopietnas bažas. Mēs ļoti ceram, ka šo darbību izmeklēšana būs ātra un objektīva, tās būs attiecīgi klasificētas un Latvijas ebreju kopiena saņems pilnu informāciju par izmeklēšanas rezultātiem," teikts padomes šovakar izplatītajā paziņojumā.

Ebreju draudžu un kopienu padome vērš uzmanību uz nepieciešamību būt atturētiem un korektiem, apspriežot jautājumus, kuros ir iesaistītas dažādas nacionālās kopienas.

"Kā rāda dzīve, publiski paužot savu viedokli emocionālā un neapdomātā veidā, viegli var izprovocēt tos, kas dažādu iemeslu dēļ - idejisku vai medicīnisku - reaģē neadekvātā un sabiedrībai nepieņemamā veidā," teikts organizācijas paziņojumā.

Padome atgādina, ka šādi incidenti apdraud sabiedrisko kārtību un kaitē valsts tēlam starptautiskā līmenī.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais