Kontrabandas cigaretes paslēpj ūdens boileros

© Valsts policija

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki aizdomās par cigarešu kontrabandu aizturējuši divus vīriešus, kuri nelikumīgo preci pirms transportēšanas bija paslēpuši ūdens sildīšanas boileros. Kopumā atsavinātas 239 600 cigarešu (1198 bloki).

Vīrieši tikai aizturēti 23.jūnijā Rīgā, Maskavas ielas noliktavu teritorijā brīdī, kad veica ūdens sildīšanas boileru iekraušanu kravas automašīnā. Boileros policija atrada un atsavināja Winston, Premjer un Fest marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par šo faktu Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GkrPP) ENAP uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas “Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētie iepriekš nav sodīti un tiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Svarīgākais