Policija aicina atsaukties Jūrmalā notikušās slepkavības aculieciniekus

Policija aicina atsaukties vakar vakarā Jūrmalā, pie pludmales, netālu no Dzintaru koncertzāles, notikušās slepkavības aculieciniekus, kā arī jebkuru personu, kurai ir kāda informācija par šo gadījumu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA sacīja, ka savas liecības par notikušo sniegusi vakar nogalinātā 50 gadus vecā uzņēmēja Nikolaja Kirillova draudzene. Viņa vakar tika ievainota, bet dzīvībai briesmas nedraud.

Par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Šis likuma pants paredz sodu mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, vīrietis nācis no pludmales, kāpjot pa kāpnēm kopā ar savu 24 gadus veco draudzeni, kad pagaidām nenoskaidrotas personības vīrietis no pistoles raidījis šāvienus viņa virzienā.

No gūtajiem ievainojumiem vīrietis nomira notikuma vietā, bet viņa draudzene ar šautu brūci ķermenī tika nogādāta slimnīcā.

Policija par notikušo pagaidām ir izvirzījusi divas versijas - slepkavība saistīta ar nogalinātā uzņēmējdarbību vai arī ar personīgo dzīvi. Vīrietis it kā nodarbojies ar cigarešu kontrabandu, kā arī viņam piederot cigarešu ražotne Latgalē. Tas gan vēl esot jānoskaidro.

Otra versija saistīta ar vīrieša personīgo dzīvi, proti, attiecībām ar sievietēm.

Sadovskis informēja, ka uz vīrieti šauts vairākas reizes, un neviens šāviens nav trāpījis galvā. Iepriekš aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecināja, ka viens šāviens trāpījis galvā.

Tas policijai liekot šaubīties par profesionālu pasūtījuma slepkavību. Ierocis nav atrasts, bet policija domā, ka šauts no TT pistoles.

Lietu par slepkavību izmeklē RRP Kriminālpolicija. Policijai pagaidām aizdomās turamo personu nav, izmeklēšana turpinās.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais