Dobelē divus policistus aiztur par "krutkas" biznesu

Šā gada 17.jūnijā Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju personu grupā aizturēja divus Zemgales reģiona policijas pārvaldes Dobeles iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas inspektorus.

Noskaidrots, ka aizturētie nelikumīgi realizējuši spirtu trešajām personām un šobrīd VP IDB tiek pārbaudīta viņu saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un abām amatpersonām noteikts noteiktas nodarbošanās aizliegums jeb aizliegums ieņemt amatus, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu.

Valsts policija aicina sniegt informāciju Iekšējam drošības birojam par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas. Informāciju var sniegt zvanot uz anonīmo uzticības tālruni (automātiskais atbildētājs) – 67075456.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais