Atkal mēģina nelegāli ievest Latvijā 43 tūkstošus cigarešu

Šodien, 25.jūnijā, Terehovas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot divu kravas automašīnu Volvo muitas kontroli, konstatēja nedeklarētas 3 600 „LM”, „Saint George”, „Sweet Dreams”, „Samba” un „Style” marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija noslēptas vienas kravas automašīnas kabīnes augšējā panelī aiz apšuvuma un otras kravas automašīnas vadītāja personīgajās mantās.

23. jūnijā, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot mikroautobusa Volkswagen padziļināto muitas kontroli, atklāja, ka kabīnē zem vadītāja un pasažiera sēdekļiem noslēptas 35 600 „NZ”, „West”, „Winston”, „Premjer” un „Queen” marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Tajā pašā dienā Zilupes muitas kontroles punktā VID muitas un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot vilciena Maskava - Rīga muitas kontroli, lokomotīvē novietotajā mašīnista palīga somā starp personīgajām mantām konstatēja 3 960 nedeklarētas „Kiss” markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.