Pašvaldības policija Līgo dienā Rīgā galvenokārt palīdzēja risināt konfliktsitus uz ielām un ģimenēs

Līgo vakars un Jāņu dienas rīts Rīgā, lai arī ne bez dažādiem notikumiem, tomēr kopumā pavadīts un sagaidīts mierīgi, ziņo Rīgas pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

No 23.jūnija pēcpusdienas līdz 24.jūnija rītam RPP darbinieki saņēma un apkalpoja 98 izsaukumus, kas galvenokārt saistīti ar traucējošu trokšņošanu un konfliktsituācijām ielās un arī ģimenēs.

RPP darbinieki papildus sabiedriskās kārtības nodrošināšanai ielīgošanas un Līgo svinēšanas pasākumu norises vietās patrulēja arī pilsētas peldvietās un iedzīvotāju iecienītajās atpūtas vietas, īpašu uzmanību pievēršot svētku svinētājiem parkos un mežos.

Patruļpolicistiem nācās iesaistīties 42 notikumos, par dažāda veida administratīvajiem pārkāpumiem aizturot desmit personas, kuras nogādātas Valsts policijā (VP). Vēl desmit personas tika nogādātas dzīvesvietās un septiņas patversmē. Mediķu ziņā nodotas sešas personas un divas nepilngadīgas personas nogādātas VP Nepilngadīgo prevencijas nodaļā.

Svētkus svinēja arī pilngadību vēl nesasnieguši jaunieši, no kuriem sešus policijas darbinieki sastapa alkohola reibumā, par ko jaunieši saukti pie atbildības un nogādāti pie vecākiem. Savukārt par alkoholisko dzērienu nodošanu paša nepilngadīgā bērna rīcībā administratīvā pārkāpuma protokols noformēts arī kādam tēvam.

Svarīgākais