Privātmājā Rīgā atklāj marihuānas audzētavu

Rīgas policijas darbiniekiem pagājušajā nedēļā izdevies aizturēt narkotisko vielu dīleri un atklāt marihuānas audzētavu, kas bija ierīkota kādas īrētas privātmājas pagrabā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko, 5.novembrī Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju lielos apmēros, aizturēja agrāk sodītu 1971.gadā dzimušu vīrieti, kā arī divus narkotisko vielu pircējus. Pie narkotisko vielu pircējiem tika atrasti un izņemti 1,44 grami izžāvētas marihuānas.

Par notikušo sākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļauta realizēšanu organizētā grupā un lielā apmērā. Vainīgās personas par šāda likumpārkāpuma izdarīšanu var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Narkotisko vielu izplatītāja īrētajā privātmājas pagalma pagrabā, kas atradās Zemgales priekšpilsētā, tika izņemti 91,5 grami izžāvēta kanabis jeb marihuānas, kā arī septiņi kanabis augu stādi. Minētajā pagrabā narkotisko vielu izplatītājs bija ierīkojis marihuānas audzētavu, kura bija aprīkota ar sildierīcēm, mitruma mērītājiem, apgaismojumu. Šīs personas automašīnā tika atrasti un izņemti vēl astoņi grami izžāvēta kanabis, kā arī personīgo mantu pārbaudes laikā tika izņemts 0,22 grami izžāvētas marihuānas.

7.novembrī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa aizdomās turamajam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Savukārt abi narkotisko vielu pircēji tika ievietoti īslaicīgās aizturēšanas birojā, un 7.novembrī viņiem tika piemērots drošības līdzeklis - nodošana policijas uzraudzībā. Nelegālo "biznesu" narkotisko vielu dīleris bija uzsācis nesen. Ar klientiem satikās pats, iepriekš sazinoties pa mobilo tālruni, sarunājot tikšanās vietas un nepieciešamo narkotisko vielu daudzumu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais