Policija pieļauj, ka traģiskais ugunsgrēks Jēkabpils ielā izraisīts ļaunprātīgi

Policija kā vienu no versijām par brīvdienās notikušo ugunsgrēku Rīgā, Jēkabpils ielā, kurā dzīvību zaudēja septiņi cilvēki un vēl daži cieta, izvirzījusi ļaunprātīgu dedzināšanu.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko, par notikušo policijā sākts kriminālprocess, kura izmeklēšanas gaitā arī tiks skaidrotas visas ugunsnelaimes izcelšanās versijas.

Pagaidām nevarot droši apgalvot, ka ugunsgrēku izraisījuši narkomāni, kuri nodegušajā mājā it kā esot pulcējušies kādā tukšā dzīvoklī.

Jau ziņots, ka 7.novembrī neilgi pirms pusnakts Rīgā, Jēkabpils ielā, izcēlies ugunsgrēks kādā trīsstāvu dzīvojamā mājā ar mansardu, kurā gājuši bojā septiņi cilvēki - četras sievietes un trīs vīrieši.

Sākotnēji Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji informēja, ka bojā gājuši seši cilvēki, taču, pārmeklējot notikuma vietu, VUGD darbinieki atrada vēl vienu bojā gājušo.

VUGD preses pārstāve Inga Vetere aģentūru LETA iepriekš informēja, ka ugunsgrēkā liesmas izplatījušās ļoti strauji, taču izglābti četri pieaugušie un četri bērni. Tāpat ugunsnelaimē cietuši divi cilvēki.

No trešā stāva pa logu tika izglābta māte ar četriem bērniem, no kuriem jaunākais ir dažas dienas vecs, bet vecākajam ir 14 gadi.

Kāds dzīvoklis otrajā stāvā ir bijis tukšs, un uzreiz pēc ugunsnelaimes tika pieļauts, ka tajā mitinājušies narkomāni, kuri, iespējams, izraisījuši ugunsgrēku.

Kopumā ēkā izdegusi 200 kvadrātmetru liela platība, visvairāk nopostot kāpnes un ēkas otro stāvu.

Kā iepriekš norādīja Vetere, šis ir traģiskākais ugunsgrēks šogad un, iespējams, pat pēdējos divos gados.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka līdzīgs ugunsgrēks noticis tieši pirms diviem gadiem Rīgā, kādā no Maskavas ielas namiem.

Toreiz dega divstāvu koka ēkas otrā stāva dzīvoklis. Ugunsdzēsēji notikuma vietā atrada piecu vīriešu un vienas sievietes mirstīgās atliekas. Tad tika pieļauts, ka bojā gājušās personas bija bezpajumtnieki vai no nelabvēlīgajām ģimenēm.

Svarīgākais