Aculieciniece: BMW vadītājs nav bremzējis pirms dzelzceļa pārbrauktuves

Šodien pēc traģiskā negadījumā Cēsīs, kur sadursmē uz dzelzceļa pārbrauktuves gāja bojā trīs cilvēki, policijā liecības sniegšanai vērsusies sieviete, notikušā aculieciniece, kuru atsaukties ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību šorīt aicināja policija.

Viņa liecinājusi, ka automašīnas BMW vadītājs nav ievērojis ieslēgto aizliedzošo brīdinājuma signālu un lielā ātrumā šķērsojis pārbrauktuvi. Ir nozīmētas ekspertīzes un izmeklēšana turpinās.

Policija jau informēja, ka dzelzceļa pārbrauktuve, uz kuras notika traģiskais negadījums, nav aprīkota ar aizsargbarjerām un pie tās nav izstādīta ceļa zīme, kas nosaka par pienākumu apstāties un pārliecināties par satiksmes drošību, pirms turpināt kustību. Pārbrauktuve ir aprīkota ar signālugunīm. Policija vērš iedzīvotāju uzmanību un atgādina, ka satiksmes noteikumu prasības nosaka- autovadītājam, pirms izbrauc uz pārbrauktuves, vienmēr ir jāpārliecinās, vai netuvojas vilciens.

Policija jau informēja, ka 18. jūnija vakarā 22:06 Cēsīs uz Poruka ielas pārbrauktuves notika a/m BMW 316, kas atradās uz dzelzceļa sliedēm, un kravas vilciena lokomatīves sadursme.

Negadījumā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, kas atradās automašīnā.

Uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 260. panta 2. daļas. Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļa ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Valsts policija izsaka līdzjūtību traģiskajā negadījumā bojā gājušo tuviniekiem.

Svarīgākais