Vilciena un auto sadursmē Cēsīs iet bojā trīs cilvēki [papildināts]

© Valsts policija

Vakar uz dzelzceļa pārbrauktuves Cēsīs traģiskā negadījumā, vilcienam uztriecoties vieglajai automašīnai BMW, gājuši bojā trīs cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), plkst.22.11 saņemts izsaukums, ka vilciens uztriecies uz dzelzceļa pārbrauktuves esošai automašīnai.

Automašīnā atradušies trīs cilvēki - 1987. un 1973.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1989.gadā dzimusi sieviete. Sieviete un viens no vīriešiem gājuši bojā negadījuma vietā. Savukārt otrs vīrietis, kurš negadījuma brīdī sēdējis automašīnas aizmugurējā krēslā, ierodoties glābājiem, vēl bijis dzīvs. Izmantojot speciālos instrumentus, VUGD speciālistiem izdevies viņu atbrīvot no automašīnas vraka un nodot mediķu rīcībā. Tomēr glābt viņa dzīvību nav izdevies.

Kā intervijā Latvijas Radio informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, traģēdija notikusi plkst.22.05 Cēsīs uz Poruka ielas pārbrauktuves. Vilciens, kas bijis ceļā no Valmieras uz Rīgu, braucis ar aptuveni 70 kilmometri stundā lielu ātrumu, savukārt automašīna braukusi no Lapsu ielas uz Valmieras ielu. Trieciens bijis ļoti liels, automašīna pēc sadursmes stumta vēl aptuveni 440 metrus un vilcienu izdevies apturēt tikai iepretī Cēsu dzelzceļa stacijas ēkai.

Pēc Jukāmas teiktā, vieglo automašīnu visticamāk vadījis 39 gadus vecais vīrietis. Divi no bojāgājušajiem - 23 gadus vecā sieviete un 25 gadus vecais vīrietis - bijuši vienas ģimenes locekļi.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, policija ierosinājusi kriminālprocesu.

Policija apzina iedzīvotājus, kas bija notikušā aculiecinieki un var sniegt liecības par sadursmes apstākļiem. Policija lūdz atsaukties visus, kuri var sniegt ziņas, kas palīdzētu izmeklēšanā, īpašs aicinājums kādai gados jaunai sievietei, kas ar apmēram četrus gadus vecu bērnu pastaigājās netālu no notikuma vietas un bija sadursmes aculieciniece, vērsties policijā vai zvanīt 110, 64101236.

Dzelzceļa pārbrauktuve, uz kuras notika traģiskais negadījums, nav aprīkota ar aizsargbarjerām, pie tās nav izstādīta ceļa zīme, kas nosaka par pienākumu apstāties un pārliecināties par satiksmes drošību, pirms turpināt kustību. Pārbrauktuve ir aprīkota ar signālugunīm. Izmeklēšanas laikā tiks noskaidrots, vai negadījuma brīdī tās bija ieslēgtas.

Svarīgākais