Par cilvēku kontrabandu un sutenerismu Zviedrijā notiesā sešus lietuviešus

Zviedrijā par cilvēku kontrabandu un sutenerismu notiesāti seši Lietuvas pilsoņi, kas piespiedu prostitūcijā Zviedrijā iesaistīja lietuviešu sievietes, vēsta "The Local".

Notiesātajiem Lietuvas pilsoņiem piespriests līdz 3,5 gadu cietumsods, pēc kura izciešanas viņi tiks deportēti no Zviedrijas. Jaunākajam no viņiem 21 gadu vecajam lietuvietim arī aizliegts desmit gadus atgriezties Zviedrijas teritorijā.

Divi no notiesātajiem lietuviešiem mitinājās Zviedrijā un bija noziedzīgās operācijas vietējie pārraudzītāji, bet četri pārējie nodarbojās ar klientu meklēšanu, sludinājumu ievietošanu internetā un naudas iekasēšanu no prostitūtām. Nauda sūtīta operācijas vadītājiem Lietuvā.

Ar nepatiesiem solījumiem lietuviešu sievietes tika atvilinātas uz Zviedriju, kur viņas tika iesaistītas prostitūcijā.

Laika posmā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada augustam grupējums nopelnījis aptuveni vienu miljonu Zviedrijas kronu (79 300 latu).

Prostitūcijā iesaistītās sievietes saņēmušas niecīgu atlīdzību.

Viena no meitenēm, kas ir 19 gadus veca, stāstīja, ka viņa savervēta kādā mazā Lietuvas ciematā un uz Zviedriju atvilināta ar solījumiem, ka viņa pelnīs 10 000 kronu (790 latus) dienā. Zviedrijā viņa bijusi spiesta apkalpot piecus līdz astoņus klientus dienā.

Kā tiesā norādīja izmeklētāji, meitene nav saņēmusi nekādu atlīdzību, taču "viņa bija tik naiva, ka notiesātajiem uz Zviedriju sekoja līdz trīs reizes".

Pēc atbrīvošanas no suteneriem sievietei nodrošināts drošs mājoklis un ļauts palikt dzīvot Zviedrijā.

Svarīgākais