Atkal mēģina nelegāli Latvijā ievest 40 tūkstošus cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Ventspils ostas muitas kontroles punktā, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot pāri robežai 40 020 cigaretes, kas bija noslēptas kravas automašīnas kabīnē aiz apšuvuma.

2012.gada 2.jūnijā, pamatojoties uz riska informāciju, VID muitas amatpersonas pirms uzbraukšanas uz prāmja „Scottish Viking” (Ventspils – Zviedrija, Nineshamna (Nynäshamn)) novirzīja uz padziļināto kontroli kādu kravas automašīnu DAF. Kravas transportlīdzekļa kontroles gaitā muitas amatpersonas konstatēja, ka kabīnē aiz apšuvuma ir noslēptas cigaretes.

Noņemot kabīnes sānu un aizmugurējās daļas apšuvumu, tika izņemtas 39 820 „Winston” un „Minsk” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 200 „Marlboro” markas cigaretes ar Lietuvas akcīzes nodokļa markām. Kā paskaidroja transportlīdzekļa vadītājs, Lietuvas Republikas pilsonis, kāda nezināma persona viņam pret atlīdzību piedāvāja cigaretes nogādāt uz Norvēģiju.

VID muitas amatpersonas veica arī kravas, kurā atradās mēbeles un to sagataves, kontroli, taču piekabē un kravā cigarešu slēptuves netika konstatētas.

Transportlīdzekļa vadītājam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.³ pantu.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.