Rīgā aiztur maksas autostāvvietu monētu viltotājus

Nedēļas sākumā policija saņēma iesniegumu no kādas maksas stāvvietu firmas Rīgā par kases automātos atrastām viltus monētām,informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Daiga Kondrāte.

Izmeklēšanas gaitā policisti noskaidroja, ka šādā veidā krāpnieki pirka stāvēšanas atļaujas kvītis un vēlāk tās pārdeva par puscenu autovadītājiem, kuri stāvvietā vēlējās novietot savu transportlīdzekli.

Rīgas policija sāka kriminālprocesu un veica izmeklēšanu, pievēršot pastiprinātu uzmanību maksas stāvvietām. 28.maija pēcpusdienā Turgeņeva ielā kāds policijas darbinieks pamanīja divus aizdomīgus vīriešus, kuri mēģināja mest monētas maksas autostāvvietas kases automātā, taču aparāts tos vairakkārt nepieņēma. Likumsargi abas aizdomīgās personas aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Pie aizturētajiem 1983. un 1984.gadā dzimušajiem vīriešiem policisti atrada 41 monētu formas metāla izstrādājumu.

Iespējamie monētu viltotāji policijas iecirknī taisnojās, ka metāla izstrādājumus atraduši un noliedza savu vainu. Par notikušo Rīgas policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu un turpinās izmeklēšana.

Svarīgākais