Neļauj ievest valstī 82 000 nelegālo cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot kontroli uz austrumu robežas, liedza nelegāli ievest Latvijā 59 600 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļu markām, kas atradās vieglajās automašīnās speciāli izveidotās slēptuvēs, un muitas kontroles punkta teritorijā konstatēja 22 720 bezīpašnieka cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām, sapakotas melnos celofāna maisos.

Vakar, 29.maijā, Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot kādas Audi markas automašīnas padziļināto muitas kontroli, konstatēja, ka automašīnā ir izveidotas divas slēptuves, kurās paslēptas cigaretes. Automašīnas dubultajā grīdā un starp bagāžas nodalījumu un aizmugures sēdekli izveidotā slēptuvē atradās 47 000 „NZ” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Transportlīdzekli vadīja 50 gadus vecs Baltkrievijas Republikas pilsonis.

Tās pašas dienas pēcpusdienā Silenes MKP VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot kādas automašīnas Volkswagen padziļināto muitas kontroli, konstatēja, ka speciāli pārbūvētā degvielas tvertnē paslēptas 12 600 „NZ” un „Minsk” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 27 gadus vecs Lietuvas Republikas pilsonis.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu[1] par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Savukārt Grebņevas MKP teritorijā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām konstatēja melnus celofāna maisus, kuros atradās 22 720 „More”, „Maksim”, „Bond” un „Bayron” marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām, kā arī viens litrs degvīna. Melnie maisi ar cigaretēm un degvīnu bija ievietoti atkritumu konteineros un pie tiem. VID muitas amatpersonas sastādīja mantu un dokumentu apskates un izņemšanas protokolu.

Svarīgākais