Kabeļu zagļu aizturēšanā pielieto dienesta ieroci

Lai Rīgā aizturētu kabeļu zagļus, policijas darbiniekiem nācies lietot dienesta ieroci, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.

Pēc Dudko teiktā, 5.novembrī, Meža masīvā Mežciemā policijas darbinieki atraduši nozagtus kabeļa gabalus. Lai aizturētu zagļus, notikuma vietā tika ierīkots slēpnis. Pēc neilga laika policijas darbinieki pamanījuši trīs vīriešus un mēģinājuši viņus aizturēt. Viens no vīriešiem centies bēgt, un, lai viņu aizturētu, policijas darbinieks izdarījis brīdinājuma šāvienu gaisā, pēc kā visi trīs vīrieši tika aizturēti un nogādāti policijas iecirknī.

Izbraucot no meža masīva, policijas darbinieki pamanīja aizdomīgu automašīnu ar piekabi, kuras vadītājs neapstājās pēc policijas darbinieka prasībām. Pēc 40 minūšu ilgas sekošanas automašīna iebrauca meža masīvā pie Ulbrokas, no tās izskrēja vadītājs un pasažieris un metās bēgt katrs savā virzienā. Policijas darbiniekiem izdevās aizturēt automašīnas pasažieri, 1988.gadā dzimušu vīrieti, kurš ir narkomāns.

Automašīnas vadītāju policistiem aizturēt nav izdevies, un patlaban viņš ir izsludināts meklēšanā.

Kā noskaidroja policijas darbinieki, valsts numurs automašīnai zagts no citas automašīnas, kā arī meklēšanā atrodas automašīnas piekabe.

Pašlaik policijas darbinieki pārbauda aizturētās personas saistībā ar kabeļu zādzību.

Par minētajiem faktiem sākts kriminālprocess.

Svarīgākais