Sākoties vasarnieku sezonai, deg dārza mājiņas; gājis bojā cilvēks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izbrauca uz 41 notikumu. Kopumā dzēsti 20 ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā bojā gāja viens cilvēks.

VUGD plkst.12.24 saņēma informāciju, ka Rīgā, Maskavas ielā kooperatīvā Celtnieks degusi dārza mājiņa. Visdrīzāk ugunsgrēks bija izcēlies jau naktī, 10 m2 lielā dārza mājiņa bija nodegusi pilnībā, gruzdēja tikai krāsmatas. Ugunsgrēkā gājis bojā vīrietis. Personību un lietas apstākļus skaidro policija.

Savukārt Rīgā, Zilā ielā, pēdējās dienās vairākkārt ir degušas dārza mājiņas - kopš 18.maija ugunsdzēsēji uz šo ielu ir devušies 11 reizes un kopumā dzēsuši 15 dārza mājiņas. Tā, piemēram, ugunsdzēsēji 21.maijā plkst.8.40 dzēsa dārza mājiņu 10 m2 platībā. Savukārt 22.maijā uz šo ielu ugunsdzēsēji devās dzēst jau divas reizes - plkst.1.44, kad dega četras dārza mājiņas, bet plkst.21.54 - viena mājiņa. Savukārt 23.maijā plkst.4.29 tika saņemts kārtējais izsaukums - šoreiz tika dzēstas divas dārza mājiņas. Valsts policija skaidro lietas apstākļus.

Aizvadītajā diennaktī plašākais ugunsgrēks bija Rojas novadā. Ap plkst. 16.02 tika saņemta informācija, ka notikusi aizdegšanās SIA "Rānda". Vienstāvu ķieģeļu ceha tipa ēkai dega jumts 300 m2 platībā. Dega siltinātājs zem metāla jumta. Notikuma vietā strādāja VUGD Talsu daļas, Dundagas, Stendes un Sabiles posteņu ugunsdzēsēji, kā arī Rojas pašvaldības ugunsdzēsēju formējums. Darbus apgrūtināja tas, ka, lai veiktu dzēšanu, metāla jumts bija jāatlauž, taču tā kā tuvumā bija ugunsdzēsībai paredzētais dīķis, kā arī notikuma vietā strādāja daudz ugunsdzēsēju, jau ap plkst.18.11 ugunsgrēks bija lokalizēts. Pēc uzņēmumā strādājošo teiktā, uz jumta iepriekš tikuši veikti remontdarbi un ugunsdzēsēji glābēji pieļauj, ka ugunsdrošības noteikumu neievērošana remontdarbu laikā arī varēja kļūt par ugunsgrēka iespējamo iemeslu, taču visus apstākļus skaidro Valsts policija.

Svarīgākais