Rēzeknes novadā iereibis vīrietis ar dūri nosit pudelesbrāli

Rēzeknes novadā Maltā starp divām iereibušām personām izcēlies konflikts, kura laikā viens no pudelesbrāļiem otram iesitis ar dūri pa galvu, un pēc neilga laika cietušais miris.

1983.gadā dzimušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - sistu brūci galvā - tika atrasts kādas privātmājas teritorijā 18.maijā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, pēc informācijas par notikušo saņemšanas policijā tika sākts kriminālprocess un veikti sākotnējie izmeklēšanas pasākumi, kuru laikā policijas darbinieki noskaidroja un saistībā ar minēto noziegumu aizturēja kādu 1988.gadā dzimušu vīrieti.

Turpinot izmeklēšanu, tika noskaidrots, ka starp divām iereibušām personām izcēlies konflikts, kura laikā aizdomās turamais iesitis ar dūri otram vīrietim pa galvu. Pēc neilga laika cietušais miris.

Pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei - sāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Nozīmēta ekspertīze.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais