Viltus inkasators SEB bankā Igaunijā nozog 3 miljonus

G4S inkasatora formā saģērbies viltvārdis, kas labi zinājis bankas darbības specifiku, dažu minūšu laikā ticis pie trīs miljonu kronu (aptuveni 130 tūkst. Ls) liela laupījuma, atsaucoties uz "Postimees", raksta "db.lv".

Šo pirmdien 10 no rīta Igaunijas SEB bankas Rapla filiālē ienācis G4S inkasatora formā ģērbies vīrietis, vērsies uzreiz pie atbildīgā bankas darbinieka un, pārmijot ar to dažas vispārīgas frāzes igauņu valodā, atstāja bankas filiāli ar viņam kā inkasatoram nodoto naudu.

Jau pēc dažām minūtēm bankā ieradies vēl viens G4S formā ģērbies vīrietis, kas rīkojies uz mata tāpat kā iepriekšējais. «Paklausieties, nu cik var? Jūsu kolēģis jau paņēma naudu,» atbildējis bankas darbinieks. Tikai pēc tam nācis gaismā, ka pirmais «inkasators» bijis viltvārdis, kam banka vienkārši atdevusi naudu un mierīgi ļāvusi pamest filiāli. Lai gan notikušais bankas filiālē ticis uzfilmēts, būtisks progress notikuma izmeklēšanā nav sasniegts. Kā vēlāk noskaidrots, noziedznieks braucis ar Ford Courier mikroautobusu, kuru pēc tam pametis uz Tallinas šosejas. Tiek pieļauts, ka noziedzniekam bija arī līdzzinātāji, kas paziņoja, kur atrodas īstie inkasatori un kad plāno ierasties. Tā kā no viltus inkasatora puses bankas darbiniekiem vai apmeklētājiem netika izteikti nekādi draudi vai arī nodarīti miesas bojājumi, viņa noziegums klasificējas kā vienkārša krāpšana, par ko maksimālais piemērojamais sods ir 5 gadi cietumā.

G4S inkasatori piedzīvojuši nedienas arī Latvijā. Pērn decembrī tiem tikuši nolaupīti vairāk nekā 100 tūkst. Ls, vienu no G4S inkasatoriem nāvīgi sašaujot.

Toties Francijā inkasatori ar sīkumiem nekrāmējas. Tur kopš vakardienas jau policija meklē nozagtu inkasatoru mašīnu ar 11 miljoniem eiro, ziņo RIA Novosti. Tur Loomis firmas inkasatori no Banque de France Lionā izveduši 38 maisus naudas. Pēc tam inkasatori iegājuši savā ofisā, atstājot automašīna tikai šoferi. Kad viņi atgriezušies, auto jau bija pazudis. Vasarā līdzīgs gadījums noticis arī Krievijā, tur no Sberbankas inkasators Aleksandrs Šūrmanis nolaupīja 250 milj. rubļu (vairāk nekā 4 milj. Ls).

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais