Rīgā vīrietis darbavietā iekrīt četrus metrus dziļā betona bedrē

Vakara mediķi Rīgā steigušies palīdzēt kādam 59 gadus vecam vīrietim, kurš savā darbavietā iekritis četrus metrus dziļā betona bedrē.

Vīrietis guvis smagas traumas, jo virsū uzkritis vēl arī koka gabals. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar politraumām, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Smagas traumas vakar Rīgas reģionā guvis kāds 70 gadus vecs kungs, kurš iekritis grāvī. Vīrietis grāvī uzkritis virsū asam priekšmetam, gūstot nopietnu savainojumu kaklā.

Traumu, iekrītot grāvi, Latgalē guvis kāds 42 gadus vecs kungs, kurš alkohola reibumā braucis ar velosipēdu. Mediķi vīrietim notikuma vietā konstatēja vairākas brūces galvā un, iespējams, bijis arī deguna kaula lūzums, taču vīrietis no došanās uz slimnīcu atteicās. Kā norādīja Bukša, mediķiem nereti savā darbā nākas saskarties ar to, ka alkohola reibumā esoši cilvēki pēc traumu gūšanas atsakās doties uz slimnīcu.

Savukārt Vidzemē vakar 71 gadu vecs vīrietis guvis sejas un kalka apdegumu. Vīrietis mēģinājis iekurt uguni, taču tas nav izdevies, tad viņš ņēmis talkā degmaisījumu, kas uzliesmojis, radot vīrietim termiskus apdegumus uz sejas un kakla.

Mikroķirurģijas centrā vakar no Zemgales nogādās 49 gadus vecs vīrietis, kurš guvis plaukstas traumu no zāģa. Vīrietis iezāģējis rokā un guvis nopietnus pirkstu cīpslu un kaulu bojājumus.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais