Pēc strīda ar meitenēm Daugavā ielec 24 gadus vecs vīrietis

Šonakt kāds 24 gadus vecs vīrietis sastrīdējies ar divām savām draudzenēm un nolēmis parādīt savu drosmi, ielecot Daugavā. Esot ūdenī, jaunais vīrietis secināja, ka ir pārvērtējis savas spējas, un sāka saukt glābējus.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldības policijā, šonakt pēc plkst.2 Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki, patrulējot pilsētā, Daugavas krastā pamanīja divas jaunietes, kuras māja ar rokām, cenšoties pievērst uzmanību.

Piebraukuši notikuma vietai, policisti noskaidroja, ka vīrietis, kurš gājis kopā ar viņām, no Daugavas promenādes ielēcis Daugavā un pats saviem spēkiem nespēj izkļūt no ūdens, jo šajā vietā ir aptuveni trīs metrus augsta mūra siena.

Patruļas darbinieki pārliecinājās, ka par notikušo jaunietes jau ziņojušas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, Neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai un Valsts policijai. Izvērtējot situāciju un savas iespējas, policijas darbinieki izlēma rīkoties nekavējoties un glābt jaunieti, lai gan šī nav viņu darba specifika. Izmantojot uzkabes jostu, policisti saviem spēkiem izvilka no aukstā ūdens 24 gadus veco vīrieti.

Kad ieradās glābēji un mediķi, pārdrošais peldētājs jau bija nogādāts krastā. Izglābtajam mediķu palīdzība nebija nepieciešama.

No visām iesaistītajām personām pieņemti paskaidrojumi. Savu rīcību jaunietis skaidroja ar to, ka sastrīdējies ar draudzenēm un vēlējies parādīt drosmi, tomēr neaprēķinājis visus apstākļus. Abas liecinieces un izglābtais jaunietis nogādāti Valsts policijā turpmāko apstākļu noskaidrošanai.

Svarīgākais