Iecavā aizturēts narkotiku izplatītājs

Policija aprīļa vidū Iecavā aizturējusi vīrieti, kurš izplatījis narkotiskās vielas, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Aprīļa vidū Iecavā aizturēts kāds 1992. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Aizturēšanas brīdī viņam atņemti divi iepakojumi ar iespējamām narkotiskajām vielām. Pēc ekspertīzes veikšanas noskaidrots, ka tā bijusi narkotiskā viela - kanabiss, ko pazīst arī kā marihuānu. Pie vīrieša bijuši divi grami šīs vielas. Policijas rīcībā ir informācija, ka vīrietis pats arī ir narkotiku lietotājs. Izmeklēšanas laikā pārbaudīs aizturētās personas saistību ar citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas «Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu». Likums par šādiem nodarījumiem paredz brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais