Lietuvā atmasko grupējumu, kas nodarbojies ar psihotropo vielu kontrabandu uz Skandināviju

Starptautiskā operācijā, sadarbojoties Lietuvas, Zviedrijas un Dānijas tiesībsargāšanas iestādēm, atmaskots noziedzīgs grupējums, kas organizējis plaša apmēra psihotropo vielu kontrabandu no Lietuvas uz Skandināviju, informē Lietuvas mediji.

Šobrīd aizturēti vairāk nekā desmit Lietuvas un citu valstu pilsoņu - gan kurjeri, gan personas, kas cieši saistītas ar psihotropo vielu kontrabandu. Viņiem visiem kā drošības līdzeklis noteikts apcietinājums.

Kratīšanas laikā Viļņas, Kauņas, Marijampoles un Alītas apriņķos konfiscēts vairāk nekā 100 kilogramu metamfetamīna, kā arī šaujamieroči un iekārtas psihotropo vielu iesaiņošanai, skaidra nauda pāri par pusmiljonu litu (102 000 latu) apmērā un kravas transportlīdzekļi.

Šī pirmstiesas izmeklēšana cieši saistīta ar pērn decembrī veiktu kratīšanu Marijampoles apriņķī, kur kāda pilsoņa dzīvesvietā tika konfiscēti 40 kilogrami metamfetamīna, kas saskaņā ar izmeklētāju noskaidrotajiem datiem bijis paredzēts Skandināvijas valstu tirgum.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.