Ananāsos atrasts kokaīns 40 miljonu dolāru vērtībā

© Scanpix

Ekvadoras tiesībsargājošo iestāžu darbinieku konfiscējuši lielu kokaīna daudzumu. Kopā ar kontrabandas preci tika aizturēti arī astoņi Kolumbijas pilsoņi. Viņu personības netiek izpaustas, ziņo izdevums „El Universal”.

Narkotikas atradās ananāsos, kas Ekvadorā tika ievesti no Kolumbijas pilsētas Medelīnas, kur darbojas viens no Latīņamerikas lielākajiem narkotiku karteļiem. Kā informēja Ekvadoras policijas darbinieki, narkotiku pārvadātāji no ananāsiem izņēma mīkstumu un augļa iekšienē novietoja plastikāta maisiņu ar kokaīna porciju.

Šādā veidā noziedznieki bija cerējuši narkotikas nogādāt Eiropā, īpaši Itālijā un Spānijā. Konfiscētās narkotiku kravas vērtība ir 40 miljoni dolāru.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais