Policija aiztur rūdītu autozagli

Vakar Rīgā, Lāčplēša ielā policijas darbinieki, patruļas laikā, aizturēja iepriekš vairākkārt sodītu autozagli,informē Daiga Kondrāte, VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve.

Pirmdien Rīgas policijas iecirknī vērsās kāda sieviete ar iesniegumu par automašīnas zādzību. Viņas Volkswagen Multivan automašīna nozagta naktī no svētdienas uz pirmdienu Viestura prospektā.

Tajā pašā dienā likumsargi patruļas laikā Lāčplēša ielā pamanīja meklēto automašīnu un aizturēja 1988.gadā dzimušu vīrieti. Aizdomās turētais jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā, kā arī sodīts par automašīnu zādzībām.

Rīgas policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 1.daļas par svešas mantas zādzību un turpinās izmeklēšana.

Latvijā

Atsaucoties uz pēdējo mēnešu laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistītas koplietošanas automašīnas, automašīnu koplietošanas pakalpojuma sniedzējam "Bolt Drive" pieejamie dati liecina, ka negadījumi ar uzņēmuma nomas automašīnām notiek aptuveni 0,01% braucienu. Lai samazinātu potenciālu negadījumu skaitu, nozīme ir arī tam, ka no platformas tiek izslēgti pārgalvīgi autovadītāji. Tādēļ kopš 2022. gada septembra, kad "Bolt" uzsāka šī pakalpojuma sniegšanu Latvijā, no "Bolt Drive" platformas izslēgti jau vairāk nekā tūkstotis lietotāju.

Svarīgākais