Ugunsgrēkā cieš 8 gadus veca meitene

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.aprīļa plkst. 6:30 līdz 17.aprīļa plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu. Kopumā dzēsti 17 ugunsgrēki, no tiem 3 kūlas ugunsgrēki, veikti deviņi glābšanas darbi, bija arī pieci maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

Vakar, plkst. 18:02, VUGD saņēma informāciju, ka Ozolnieku novada, Cenu pagasta, Ānē, Celtnieku ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ieraudzīja, ka no otrā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Apsekojot dzīvokli, tika konstatēts, ka tajā deg sadzīves mantas 2m2 platībā. Dzīvoklī saimnieki ugunsgrēka brīdī neatradās. Lielā piedūmojuma dēļ no blakus dzīvokļiem tika evakuēti četri cilvēki, to skaitā 8 gadus veca meitene, kas cieta ugunsgrēkā, saindējoties ar degšanas produktiem. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti trīs kūlas ugunsgrēki. Pērnā gada zāle dega Salacgrīvā, Tīruma ielā, 1225m2 platībā, Liepājā, Cukura ielā, 100m2 platībā un Pulvera ielā 600m2 platībā.

Svarīgākais