Slovēnis suņu izstādē Rīgā uzbrūk tiesnesim un sakož policistu

Kāds Slovēnijas pilsonis sodīts ar 250 latu lielu naudas sodu par sīko huligānismu, kad viņš pēc suņu izstādes uzbrucis sacensību tiesnesim un uzvarējušā suņa saimniekam, kā arī sakodis apsargu un policistu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko, policijā tika sākta administratīvā lietvedība pret 1982.gadā dzimušu Slovēnijas pilsoni pēc tam, kad viņš pagājušās nedēļas svētdienā, 1.novembrī, Rīgā Skonto hallē notikušajā suņu izstādē pēc sacensībām uzbruka 77 gadus vecam sacensību tiesnesim un uzvarējušā suņa saimniekam.

Vīrietis nebija apmierināts ar sacensību rezultātiem, tādēļ uzbrucis tiesnesim, vainojot to nepareizā tiesāšanā. Pēc tam viņš meties virsū kauties arī uzvarējušā suņa saimniekam. Izstādes apsardzes darbinieki mēģināja aizturēt uzbrucēju, kurš pretojoties iekoda apsargam kājā.

Uzbrucējs tika nogādāts Valsts policijas iecirknī, kur viņš paguva sakost vienu policistu rokā. Vīrietis tika ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Tika noskaidrots, ka aizturētais vīrietis ir Slovēnijas pilsonis, kurš profesionāli piedalās suņu izstādēs. Pret vīrieti tika uzsākta administratīvā lietvedība, un viņam piemērots maksimālais sods, kādu paredz attiecīgais likuma pants.