Policija britu dzērājtūristam palīdz noskaidrot, kur iztērēti vairāki tūkstoši mārciņu

Vakar no rīta vienā no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes iecirkņiem vērsās kāds tūrists no Lielbritānijas, kurš pastāstīja, ka iepriekšējā vakarā izklaidējies Rīgas centrā.

Jaunais vīrietis pauda bažas, ka ticis sazāļots un apzagts, jo nakts notikumus viņš neatceroties, taču no rīta savā bankas kontā konstatējis vairāku tūkstošu mārciņu zudumu.

Pārbaudot jaunieša sniegto informāciju, noskaidrots, ka viņa kredītkarte izmantota piecās vietās, kurās iztērētas ievērojamas naudas summas. Tā kā vietās, kurās tika izmantota kredītkarte, bija arī videonovērošana, policija pārbaudīja kameru ierakstus un secināja, ka naudu jaunais vīrietis iztērējis pats, izmaksājot dzērienus un pērkot dāvanas Rīgas centrā iepazītām meitenēm.

Tūrista iepirkumu sarakstā bija liels daudzums alkoholisko dzērienu, dažādi saldumi, plīša lācīši, vairāki iepakojumi prezervatīvu un citas mantas.

Vēlāk videomateriālus policija parādīja arī pašam tūristam, kurš, saprotot, ka noziegums nav noticis atvainojās par sagādātajām neērtībām un pateicās policistiem par patiesības noskaidrošanu.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais