Rīgā aiztur narkomānus - laupītājus

© Valsts policija

Šā gada februārī un martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē tika saņemti vairāki iesniegumi par laupīšanām Ķengaraga teritorijā.

Divi vīrieši, piedraudot ar nazi, bija atņēmuši vairākiem nepilngadīgajiem naudu un mobilos tālruņus, ko vēlāk nodeva lombardā. Uzbrucēji laupīšanas veica, lai iegūtu naudu narkotisko vielu iegādei.

Izmeklēšanas gaitā vairāki cietušie atpazina vienu no laupītājiem pēc policijas rīcībā esošajām fotogrāfijām, kurš jau iepriekš trīs reizes sodīts par līdzīgiem noziegumiem. Noskaidrota arī otra iespējamā uzbrucēja personība, un 11.aprīlī policija aizturēja 1991. un 1995.gadā dzimušus jauniešus aizdomās par četru laupīšanu veikšanu.

Šobrīd sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā un turpinās izmeklēšana. Policijai ir aizdomas, ka aizturētie izdarījuši vairākas līdzīgus noziegumus, tādēļ likumsargi aicina atsaukties citus cietušos, kas atpazīst attēlā redzamos vīriešus, zvanot uz tālruņu numuriem 67086800, 67086853 vai 110.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais