Rīgas policija aiztur rūdītu dzīvokļu zagli

Vakar Rīgā likumsargi aizturēja iepriekš meklētu vīrieti par dzīvokļa apzagšanu. Aizturētais jau iepriekš sodīts un pavadījis apcietinājumā kopā aptuveni 20 gadus, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Daiga Kondrāte.

Šā gada februārī Rīgas policijas iecirknī tika saņemts iesniegums no kādas sievietes par viņas dzīvokļa apzagšanu. Zaglis bija uzlauzis dzīvokļa durvis un nozadzis somu ar naudu un kredītkartēm. Vēlāk maksājuma kartes tika izmantotas skaidras naudas izņemšanai.

Izmeklēšanas gaitā policisti nāca uz pēdām kādam jau iepriekš sodītam 1946.gadā dzimušam vīrietim, kurš jau iepriekš veicis zādzības dzīvokļos un pavadījis cietumā vairākus gadus. 10.aprīlī minētais vīrietis tika aizturēts un ievietots izolatorā.

Rīgas policijā sākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu vai aizdomās turētais nav veicis citas zādzības dzīvok

Latvijā

Latvijas valsts budžetā pagājušajā gadā, rēķinot atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai, bija deficīts 931,7 miljonu eiro apmērā jeb 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie jaunākie dati par valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas rezultātiem.

Svarīgākais