Ogres novadā likvidē marihuānas audzētavu

Pagājušās nedēļas pēdējā darbdienā, 5.aprīlī, Valsts policija (VP), veicot kratīšanu kādā privātmājā Ogres novadā, likvidēja marihuānas audzētavu, kā arī atsavināja ievērojamu daudzumu narkotisko vielu.

Kā informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Daiga Kondrāte, Ogres policisti, veicot izmeklēšanu, pagājušās nedēļas otrā pusē nāca uz pēdām kādam marihuānas audzētājam. Policijas darbinieki veica kratīšanu vienā no Ogres novada privātmājām, kur izdevās atsavināt 15 marihuānas stādus, kas neizžāvētā veidā kopumā bija vairāk nekā trīs kilogramus smagi, kā arī 130 gramus izžāvētas marihuānas.

Notikuma vietā aizdomās par nelikumīgu narkotisko vielu audzēšanu likumsargi aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti. Viņš policistiem paskaidroja, ka lieto marihuānu jau vairākus gadus un nolēmis, ka pašam audzēt sanāk lētāk. Aizturētais uzsvēra, ka narkotiskās vielas audzējis tikai savām vajadzībām.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 2.daļas par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu lielos apmēros. Aizdomās turētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem saistībā ar narkotiskajām vielām. Policisti turpina izmeklēšanu un veiks pārbaudi, lai noskaidrotu, vai aizturētais nav veicis arī narkotisko vielu realizāciju.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais