Saistībā ar naudas zādzību no RNP aizturētajiem piemērota policijas uzraudzība

Saistībā ar aizdomām par 247 000 latu zādzību no SIA "Rīgas namu pārvaldnieka" kontiem policija pirms divām dienām aizturēja divas personas, kuras patlaban ir atbrīvotas, informē Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Abām personām kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Pēc Virses teiktā, abiem Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) sāktajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turamās personas statuss.

Aizdomās par nozieguma izdarīšanu tika aizturētas divas personas - SIA "Rīgas namu pārvaldes" Finanšu pārvaldes darbinieks un viena privātpersona.

Jau ziņots, ka "Rīgas namu pārvaldnieka" vadībai radušās aizdomas, ka augsta ranga uzņēmuma Finanšu pārvaldes darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja "Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāvis Krists Leiškalns.

Piektdien, 30.martā, uzņēmuma valde tās priekšsēdētāja Ervina Straupes personā vērsusies Valsts policijas ENAP ar iesniegumu par iespējamu lielā apjoma uzņēmuma līdzekļu zādzību.

Aizdomas par iespējamu līdzekļu zādzību no uzņēmuma radušās, ieviešot jaunu finanšu līdzekļu plūsmas kontroles sistēmu, kā arī pateicoties "Rīgas namu pārvaldnieka" darbinieku vērībai.

"Konstatējot iespējamo grāmatvedības datu falsifikāciju, kurā iesaistīti augsta līmeņa finanšu darbinieki, tika veikts neformāls finanšu audits. Tā laikā aizdomas par zādzību apstiprinājās. Informāciju par sagrozītajiem grāmatvedības datiem un visiem iespējami iesaistītajiem darbiniekiem "Rīgas namu pārvaldnieka" valdes priekšsēdētājs iesniedza Valsts policijas Ekonomikas policijas darbiniekiem," sacīja Leiškalns.

Straupe pastāstīja, ka nelikumīgās darbības veiktas 2011.gada pirmajā pusgadā, dažos pirmajos mēnešos pēc "Rīgas namu pārvaldnieka" izveidošanas. Veicot iekšējās finanšu plūsmas kontroli, uzņēmuma darbinieki konstatējuši aizdomīgus maksājumus un par tiem informējuši uzņēmuma vadību. Veicot neformālu pārbaudi, identificējot maksājuma adresātu un maksājumu pamatotību, konstatēta virkne nelikumīgu darījumu.

Straupe uzsvēra, ka klientus un "Rīgas namu pārvaldnieka" darbību šis finanšu zudums neietekmēs. Vai un kādā apjomā to izdosies atgūt, būs atkarīgs no tiesībsargājošo iestāžu darba. Straupe uzsvēra, ka uzņēmuma iekšējās finanšu plūsmas kontroles sistēma nākotnē šādas darbības neļaus veikt vai ļaus savlaicīgi atklāt.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais