Par viltotu 100 eiro banknošu izplatīšanu Rīgā aiztur trīs vīriešus

Aizdomās par viltotu 100 eiro banknošu izplatīšanu Rīgā policija aizturējusi trīs vīriešus, informē Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Daiga Kondrāte.

Marta beigās Rīgas policijā tika saņemti vairāki iesniegumi par viltotām 100 eiro banknotēm. Izmeklēšanas gaitā likumsargi noskaidroja, ka viltotas naudas zīmes izmantotas, norēķinoties par dažādām vērtīgām precēm, kuras tika pārdotas interneta sludinājumos. Konstatēti arī gadījumi, kad viltotā nauda piedāvāta valūtas maiņas punktos.

Veicot izmeklēšanu, policijas darbinieki noskaidroja iespējamās vainīgās personas un marta beigās tika aizturēti 1975., 1954. un 1955. gadā dzimuši vīrieši. Divi no aizdomās turētajiem jau iepriekš sodīti par dažādiem likumpārkāpumiem.

Rīgas policijā sākts kriminālprocess par naudas viltošanu un izplatīšanu. Policisti aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis vai kura rīcībā ir informācija par minēto vīriešu pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruni 67086743, 67086578 vai 110.

Jau ziņots, ka savukārt VP Vidzemes reģiona pārvaldes darbinieki aizdomās par viltotas naudas izplatīšanu aizturējuši 1987.gadā dzimušu Viļakas novada iedzīvotāju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma. Šis vīrietis Gulbenē, veikalā Brīvības ielā, par pirkumu mēģinājis norēķināties ar 20 latu naudaszīmi, kurai bija acīmredzamas viltojuma pazīmes. Pārdevēja pamanīja viltojumu un nekavējoties informējusi policiju.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 192.panta par viltotas naudas izplatīšanu, pārvadāšanu, iegādāšanos un glabāšanu. Krimināllikumā par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no trīs līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais