KNAB veicis kratīšanu Bērnu slimnīcā

© Kristaps Kuhaļskis, f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vakar veicis kratīšanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) telpās, šorīt raksta "Latvijas Avīze".

Pēc kratīšanas veikšanas uz KNAB paskaidrojumu sniegšanai nogādātas BKUS amatpersonas, kas atbild par saimniecisko darbību. BKUS sabiedrisko attiecību speciāliste Romēna Namniece apstiprināja, ka KNAB pārstāvji vakar bijuši slimnīcā un veikuši kratīšanu.

Pēc neoficiālām ziņām, kratīšana saistīta ar iepirkšanas procedūrām BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvniecībai, ko bija paredzēts svinīgi atklāt oktobra sākumā, tomēr atklāšana atlikta, jo iepirkumus garantējusi valsts un, tā kā kredīts bijis lielāks par 100 000 latiem, vēl nepieciešama saskaņošana ar Finanšu ministriju.

Publiski pieejamās informācija liecina, ka BKUS slēgusi līgumu ar konkursa uzvarētāju (konkursā piedalījās vēl četras firmas) SIA ''Pamats'' par daudzfunkcionālā korpusi būves pirmo kārtu (summa Ls 37 855,32), kā arī uzņemšanas nodaļas renovācijas darbiem (Ls 203 936,10).

Papildus darbu veikšanu pie daudzfunkcionālā korpusa II, III, IV kārtu būvdarbiem par Ls 131 345,12 BKUS slēgusi ar uzņēmumu "PPF Būve", kas ir cieši saistīts ar SIA ''Pamats''. BKUS valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Mozgis, bet valdes locekļi Arnis Kramzaks un Egils Lavendelis. Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs bija A. Kramzaks. Komisijā kā loceklis bija arī BKUS saimnieciskais direktors Aivars Lisenko.