Viltus kabeļfirmas darbinieki apzog pensionāru

Rīgā, Dreiliņos piektdienas vakarā divi vīrieši, uzdodoties par kabeļtelevīzijas firmas darbiniekiem, apmānīja kādu pensionāru, iekļuva dzīvoklī un nozaga naudu un kredītkartes.

30.martā ap pulksten 19.00 vienā no Dzilnas ielas dzīvokļiem divi vīrieši, uzdodoties par kabeļtelevīzijas firmas darbiniekiem, iekļuva dzīvoklī un nozaga naudu un kredītkartes pensionāram, kurš tobrīd mājās atradās viens. Abi, līdz šim nenoskaidrotie, vīrieši apmānīja dzīvokļa īpašnieku, sakot, ka vēlas pārbaudīt kā darbojas televīzija un internets. Pensionārs ielaidis abus vīriešus dzīvoklī, pacienājis ar kafiju, taču viens no krāpniekiem paspējis nemanot nozagt maku ar naudu un kredītkartēm. Kad abi vīrieši bija prom, pensionārs pamanīja, ka nozagts viņa maks un ziņoja policijai.

Rīgas policijā sākts kriminālprocess par zādzību nelielos apmēros un tiek meklēti abi aizdomās turētie vīrieši. Policijas darbinieki aicina atsaukties aculieciniekus, kā arī atgādina uzmanīties no nepazīstamām personām.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais