Policija Kuldīgas pusē aizturējusi maluzvejnieku, kurš bēgot uzbraucis likumsargam

Šonedēļ Kuldīgas novadā policija aizturējusi agresīvu maluzvejnieku, kurš aizturēšanas brīdī centās bēgt, nepakļaujoties policijai un uzbraucot vienam no likumsargiem.

Policija šajā nedēļā saņēma informāciju, ka Kuldīgas novada Padures pagasta Nabes ezerā vairākas personas sākušas aktīvi nodarboties ar nelikumīgu zveju lielos apmēros. Lai pārliecinātos par informācijas patiesumu, policijas darbinieki devās uz šo ezeru noskaidrot situāciju.

Ap pulksten 21 likumsargi pamanīja divus vīriešus, kas ar gumijas laivu devās ezerā un ievietoja tīklus. Apmēram pēc stundas vīrieši darbu bija pabeiguši, iegūto lomu ievietojuši automašīnā un sāka virzīties uz autoceļa Kuldīga - Ventspils pusi. Policijas darbinieki automašīnu jau gaidīja priekšā, aicinot apstāties.

Kad tā bija gandrīz apstājusies un policisti jau devās pie vadītāja, automašīna strauji sāka braukt un notrieca vienu no likumsargiem, kurš, lai nepieļautu automašīnas tālāku kustību, pēc tam raidīja vairākus šāvienus riepu virzienā. Operatīvas rīcības rezultātā policija 1974. gadā dzimušo vīrieti, kas vadīja automašīnu, aizturēja. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu. Otram viņa biedram, izmantojot cietušā policista stāvokli, izdevās izrauties un iebēgt mežā.

Aizturētā vīrieša automašīnā policija atrada dažādas pretlikumīgi nozvejotas zivis (20 līdakas, 14 vimbas, 6 asarus, 1 sazānu, 2 līņus un 3 karūsas). Pēc aptuvenajām aplēsēm dabai nodarītais kaitējums mērāms 3000 latu apmērā.

Saistībā ar šo gadījumu ierosināti divi kriminālprocesi - viens par maluzvejniecību (KL. 110. pants), savukārt, otrs par rīcību attiecībā uz Valsts policijas darbiniekiem (KL 22. nodaļa - par noziedzīgiem nodarījumiem pret pārvaldības kārtību). "Lai izvairītos no kriminālpārkāpuma, tika izdarīts smags noziegums," secina Valsts policijas Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Inga Spēkaine un rosina cilvēkus domāt gan par nākotni un vides resursu saudzēšanu, gan par savu rīcību, kuras sekas var būt ļoti nopietnas.

Latvijā

Līdz 2028.gada 31.decembrim svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem paredzēts piemērot samazinātu 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai virzītie grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā.

Svarīgākais