Aizdomās par saistību ar slepkavību Rēzeknē aiztur divus vīriešus un sievieti

Aizdomās par saistību ar slepkavību Rēzeknē policijas darbinieki aizturējuši trīs personu grupu - divus 1974. un 1971.gadā dzimušu vīrieti un 1981.gadā dzimušu sievieti.

Kā informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, 25.martā Rēzeknē savā dzīvesvietā tika atrasts 1974.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durti grieztām brūcēm. Veicot neatliekamos izmeklēšanas pasākumus, tajā pašā dienā aizdomās par saistību ar slepkavību policijas darbinieki aizturēja minētās personas.

Vakar jaunākajam aizdomās turamajam vīrietim tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Otrs vīrietis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, ir agrāk tiesāts. Ar noziedzīgo vidi bijis saistīts arī cietušais.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, izmeklēšana turpinās.

Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais