Aizdomās par zādzībām no automašīnām Jelgavā aiztur sešas reizes tiesātu sievieti

Aizdomās par 14 zādzībām no automašīnām Jelgavā policija aizturējusi kādu agrāk sešas reizes tiesātu sievieti, kura tikai pagājušā gada novembrī tika atbrīvota no ieslodzījuma vietas, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

1983.gadā dzimusī sieviete zādzības, galvenokārt automagnetolu zādzības, izdarījusi Jelgavā šā gada janvārī un februārī. Viņai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Jelgavas policijas darbinieki aizturējuši arī kādu 1993.gadā dzimušu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par lukturu zādzībām no automašīnām Jelgavā. Pašlaik jaunietis tiek turēts aizdomās par 15 epizodēm. Turpinās izmeklēšana, kurā tiks noskaidrots, vai jaunietis nav saistīts citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Latvijā

Ar akcīzes nodokļa likmju celšanu valsts iecerējusi sadārdzināt 2025. un 2026. gadā dīzeļdegvielu divreiz pa 3,2 centiem litrā un benzīnu divreiz pa 2,7 centiem litrā, bet 2027. gadā pievienot degvielas cenai CO2 emisijas kvotu cenas un “zaļo” degvielu papildizmaksas.

Svarīgākais